Kalıcı Makyaj Kimler İçin Uygun, Kimler İçin Riskli?

Kalıcı Makyaj Kimler İçin Uygun, Kimler İçin Riskli?

Kalıcı Makyaj Kimler İçin Uygun, Kimler İçin Riskli?

 

Uygulama yöntemlerinden en çok tercih edilen Mikropigmentasyondur. Bu yöntem, kaşlara doğal bir çerçeve sağlamak için kullanılır. Uygulama, steril ve tek kullanımlık iğnelerle doğal ve mineral renklerin cilt yüzeyinin hemen altına yerleştirilerek gerçekleştirilir.


Kalıcı Makyajın Planlaması İyi Yapılmalıdır

 

Kalıcılığı 1 ila 3 yıl arasında değişen kalıcı makyajın planlaması yapılırken; kişinin yaşı, yüz şekli, ve cilt rengi göz önünde bulundurmalıdır.

Uzun Süreli Kalıcı Makyajın Dezavantajları Vardır

 

Yaş almaya bağlı olarak yüz elastikiyetinin kaybı ve gevşemesi ilk dezavantajdır. Elastikiyet kaybı ve yaşlanma süreci kalıcı makyajın arzu edilmeyen bir görünüm vermesine neden olabilir.

Yağlı Ciltlere Uygulanan Kalıcı Makyaj Daha Hızlı Kaybolabilir

 

Yağlı ciltler, normal ciltten biraz daha kalındır ve yoğun yağ üretimine sahiptir. Bu durum, pigment moleküllerinin deri altına ulaşmasını zorlaştırır ve kalıcı makyaj daha hızlı kaybolabilir. Öte yandan, kuru ciltler daha hassas olup uygulama sırasında daha kolay kanayabilir.

Cilt Altı Rengi Önemlidir

 

Cilt alt tonunu belirlemenin en basit yolu damar kontrolüdür. Bileğinizdeki damarları kontrol ederek cilt alt tonunuzu anlayabilirsiniz. Damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuzu ifade eder. Hem yeşil hem mavi görünüyorsa nötr alt tonu demektir.

Herkes İçin Uygun Değil

 

Kalıcı makyaj uygulaması, hamileler, kanama bozukluğu olanlar, kan sulandırıcı ilaç kullananlar, psikolojik rahatsızlığı olanlar ve enfeksiyon riski taşıyanlar için uygun değildir.

 

 

 

Etiketler: Kalıcı makyaj
Şubat 09, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR